Maria Magdalena, Ensemble Piacevole

Live-opname van Daan Mannekes (*1939) Maria Magdalena door het Ensemble Piacevole, in de Pieterskerk te Utrecht. Ensemble Piacevole is een octet van acht ervaren zangers, dat zich specialiseert in oude vocale muziek uit de 16e en 17e eeuw. Het ensemble staat onder de artistieke leiding van Gerben Budding.

Klik hier voor de opname

Fijn Besnaarde Stemmen 2022

16:02Fijn Besnaarde Stemmen

Fijn Besnaarde Stemmen | nieuwe muziek van Nederlandse componisten met gitarist Stefan Gerritsen. De veelzijdige gitaar - soms klinkend als een stem- contrasteert en smelt samen met de vier stemmen van Hollands Collectief.

Gitarist Stefan Gerritsen en Hollands Collectief gaan een dialoog met elkaar aan in dit vernieuwende programma met maar liefst 3 wereldpremières: een symbiose tussen gitaar en vier stemmen.

Meer informatie op: hollandscollectief.com
Klik hier voor de agenda

De Wijngaard


10:24 de wijngaard(1)Klik hier voor de agenda

“Dichter bij .. RHIJNVIS”

Zondag 15 mei 2022, 15.00 uur. St. Aegtenkapel, Amersfoort  
Sopraan Henriette Feith en Lineke Lever, piano  

Concert rondom dichters en schrijvers rond de eeuwwisseling naar de 19e eeuw. Rhijnvis Feith, Bilderdijk, Bellamy, Staring, van Alphen worden weer uit de vergetelheid en verplichte leeslijsten ontrukt en in een sprankelend concert aan de 21ste eeuwse luisteraar voorgesteld. Er klinken composities van evenzeer onbekende tijdgenoten, maar ook van hedendaagse componisten. Van de beroemde componist Daan Manneke klinkt het Bruiloftsmadrigaal, op tekst van Rhijnvis Feith.

Rhijnvis1kl

Jacob van Eyck Festival

Jacob van Eyck Festival: 14-17 oktober
Klik hier voor het programma